Porovnanie vývoja daní z príjmov ČR a SR - Jantošová, Lucia
Popísanie teoretických východísk daňovej konkurencie a daňovej harmonizácie s poukázaním na hlavné pozitíva a negatíva daňovej konkurencie. Príspevok sa ďalej venuje zhodnoteniu vývoja sadzieb dane z príjmov fyzických aj právnických osôb v Českej a Slovenskej republike v období rokov 2000 až 2014. Dôraz je kladený na komparáciu súčasného stavu riešenia danej problematiky na národnej úrovni jednotlivých krajín.