Manažérstvo bezpečnosti podniku a jeho postavenie v integrovanom manažérskom systéme - Oško, Pavol
Manažment podniku si uvedomuje dôležitosť bezpečnosti pre podnikovú činnosť aj pri budovaní integrovaného manažérskeho systému. Jeho súčasťou sú oblasti, ktoré je možné štandardizovať a certifikovať na základe noriem ISO (environmentálna bezpečnosť, bezpečnosť a ochrana zdravia pri práci (BOZP), bezpečnosť informačných systémov). Aby však bolo možné systémovo riadiť bezpečnosť ako celok, je potrebné rozšíriť skupinu noriem ISO, ktoré tvoria integrovaný manažérsky systém o normu, ktorá by určovala podmienky aj pre riadenie objektovej bezpečnosti podniku (security).