Šanghajská organizácia pre spoluprácu dvíha hlavu - Pressburg, Adrian Peter
Druhý septembrový piatok prebehol v Dušanbe, metropole Tadžikistanu, samit organizácie, na ktorú sa Rusko veľmi spolieha. Má šesť členov a medzi nimi jedného závažného - Čínu. Od budúceho leta pribudene nemenej dôležitý - India. Šanghajská organizácia pre spoluprácu tak pokryje prevažnú časť eurázijskej pevniny a bude môcť vytvoriť s multikontinentálnym združením BRICS určitú protiváhu Západu.