Časové rozlíšenie nákladov a výnosov v podvojnom účtovníctve – základné zásady - Furmaník, Peter
Účtovné jednotky účtujúce v sústave podvojného účtovníctva sú povinné účtovať náklady a výnosy do období, s ktorými vecne a časovo súvisia. Dodržanie tohto pravidla sa, okrem iného, dosahuje časovým rozlíšením. Objasnenie základných pravidiel na príkladoch účtovania na konkrétnych účtoch časového rozlíšenia na konci i v priebehu účtovného obdobia, načrtnutie daňových súvislostí ako i analýza zmien pre rok 2014.