Marketing, v ktorom je firma a jej ponuka druhoradá - Valášek, Martin
Vyzdvihovanie produktov či služieb neláka, niektoré značky sa menia na vydavateľov a skúšajú prinášať zaujímavý obsah. Príklad cestovateľských príručiek Michelin ako aj firmy 3M Dom, ktorá predáva montované rodinné domy. Rovnako dôležité ako vytvoriť zaujímavý obsah (content) je dokázať obsah aj rozšíriť. Zavedenie obsahového marketingu má aj svoje riziká.