Dlouhodobá daňová konkurenceschopnost nových členských států EU v porovnání s původními členy EU - Kubátová, Květa
Meranie daňovej konkurencieschopnosti krajín Európskej únie a identifikácia rozdielov medzi dvoma skupinami štátov v tomto spoločenstve. Prvá skupina sú pôvodné členské krajiny a druhá postkomunistické štáty, ktoré sa stali členmi v rokoch 2004-2006.