Actio pro socio s cudzím prvkom - Gregová Širicová, Ľubica
Actio pro socio predstavuje právny mechanizmus, prostredníctvom ktorého spoločníci uplatňujú v mene spoločnosti nároky, ktoré má spoločnosť voči svojmu štatutárnemu orgánu alebo inej osobe (spoločníkovi). Podstata mechanizmu actio pro socio.