Rusko embargo zruší, ak to neohrozí jeho bezpečnosť.
Ruské rozhodnutie zakázať dovoz potravín z EÚ spôsobilo na trhu poriadny rozruch. Vyvstala otázka dokedy situácia potrvá a ako sa vyvinie. Koncom augusta začali nahlasovať škody prvé slovenské firmy.