<The> Political Economy of Global Production Networks: Regional Industrial Change and Differential Upgrading in the East European Clothing Industry - Smith, Adrian
Regionálne ekonomické transformácie. Regionálna koncentrácia výroby odevov udržala zamestnanosť počas 90. rokov. Rastúce konkurenčné tlaky narušili regionálne výrobné systémy. Viedlo to k diferencovanej oblasti stratégií modernizácie firiem. Pri porozumení firemného a regionálneho zlepšovania treba venovať pozornosť úlohám práce v sprísňujúcom sa prostredí „relatívnej konkurencieschopnosti“ a politickej ekonómii politík globálnej hospodárskej krízy, regionálnej integrácie a zahraničného vlastníctva.