Analýza štruktúry poskytovateľov sociálnych služieb na Slovensku - Gavurová, Beáta, 1972-
Aktuálna problematika riešenia sociálno-zdravotných služieb v systéme sociálnej a zdravotnej starostlivosti. Heterogénna štruktúra poskytovateľov sociálnych služieb a vyvoláva diskusie k otázkam týkajúcich sa optimalizácie siete sociálnych zariadení v regiónoch Slovenska v kontexte demografických zmien, ako aj morbidity obyvateľov, sociálnej odkázanosti z rôznych príčin a pod. V súčasnom období procesu globálneho starnutia je táto problematika vysoko aktuálna a predmetom rozsiahlych diskusií v odborných a vedeckých kruhoch.