Špecifické črty reprodukčného správania rómskeho obyvateľstva na Slovensku - Pukačová, Jana
V dôsledku rozličných príčin sa v mnohých oficiálnych cenzoch reálna početnosť Rómov skresľuje a je pravdepodobne mnohonásobne nižšia. Informácie o ich rozmiestnení, demografických procesoch a štruktúrach môžu byť málo vierohodné. Príspevok chce uvedené problémy prekonať analýzou vybraných demografických ukazovateľov nepriamo, prostredníctvom demografickej analýzy sústavy obcí Slovenska. Plodnosť a pôrodnosť rómskych žien a jej príčiny. Úmrtnosť rómskeho obyvateľstva. Nevyhnutnosť rastu životnej úrovne a úrovne vzdelanosti rómskeho obyvateľstva.