Úloha a význam hrubého domáceho produktu v súčasnej ekonomike - Madzinová, Renáta
Súčasní ekonómovia, politici ale ani štatistici sa pri svojom opise ekonomického a spoločenského diania v krajine takmer nezaobídu bez štatistických údajov a ukazovateľov. Na ich základe hodnotíme predchádzajúci vývoj a snažíme sa predpovedať budúcnosť. Jeden zo základných ukazovateľov je hrubý domáci produkt. Pri hodnotení vývoja v krajine sa oň opierajú nielen ekonómovia ale najmä politici. HDP, jeho výpočet, nedostatky a tým, či úlohu, ktorú mu pripisujeme skutočne aj plní.