Influence of Globalization on Agrarian Sector in Slovakia - Chebeň, Juraj
Prieskum za účelom vplyvu zistenia vplyvov globalizácie na agrárny a potravinársky sektor na Slovensku. Pozitívne, ale aj negatívne efekty globalizácie. Produktivita, kvalita práce, šírka portfólia produktov, export, zhodnocovanie pôdy ale aj rast nezamestnanosti, stále menšia účasť agrárneho sektora na HDP a negatívna obchodná bilancia SR.