Empirická spotrebná funkcia a určenie životného minima - Pastor, Karol
Spôsoby, ako vypočítať empirickú spotrebnú funkciu zo súboru rodinných účtov a tiež ako odhadnúť jej bod vyrovnania resp. inflexný bod. Tento bod možno považovať za hornú hranicu pre určenie životného minima. Úvahy sú ilustrované na dátach, ktoré zozbieral ŠÚ SR v r. 2010.