Účtovanie na analytických účtoch - Mintál, Ján
Analytické účty, resp. analytická účtovná evidencia je v sústave podvojného účtovníctva súčasťou tzv. účtovného rozvrhu, ktorý obsahuje syntetické účty z rámcovej účtovnej osnovy a môže obsahovať účtovnou jednotkou vytvorené syntetické účty nadväzujúce na ekonomický obsah účtovnej skupiny 20 Vzťahy k účtom klientov Štátnej pokladnice a 28 - Učty Štátnej pokladnice. Spôsoby účtovania na analytických účtoch.