Podvojné účtovníctvo v teórii a praxi - Pakšiová, Renáta, 1974-
Veda o účtovníctve. Základné okruhy problémov z hľadiska praktickej aplikácie výsledkov vedeckej činnosti v oblasti účtovníctva: teória oceňovania, bilančné teórie, teória účtov a ostatné oblasti skúmania teórie účtovníctva ako predmet účtovníctva, účtovné zásady, účtovné knihy, účtovné metódy a pod.