Diagnostika vybraných faktorov šedej ekonomiky - Neumannová, Anna
Šedá ekonomika predstavuje súčasť neoficiálnej, resp. tieňovej ekonomiky. Tvorí ju predovšetkým nelegálna práca, daňové úniky, obchádzanie legislatívnych a administratívnych opatrení, neodvádzanie príspevkov na sociálne a zdravotné zabezpečenie, ako aj neplatenie daní. Cieľom predloženého príspevku je na základe vykonaného empirického prieskumu zhodnotiť vnímanie uvedených faktorov slovenskou verejnosťou a určiť ich potenciálny vplyv na kvalitu podnikateľského prostredia v Slovenskej republike.