Kaspická spolupráca vs. konfrontácia v Čiernomorí - Pressburg, Adrian Peter
Pozornosť Európy nasmerovaná na oblasť Kaspického mora. Nákup ropy a zemného plynu v strednej Ázii. Rozširovanie prepravných kapacít cez Kaspik, Kaukaz a Turecko. Ťažba ropy na pobreží Kaspické mora už vyše 140 rokov. Rozvoj južného koridoru na prepravu plynu do Európy. Strategické partnerstvo Číny s Turkménskom. Budúcnosť plná otáznikov.