Income Disparity as Factor of International Migration - Přívarová, Magdaléna, 1955-
Zväčšovanie dôchodkovej disparity krajín podľa metodiky OECD (Giniho koeficient). Hypotéza o súvislostiach medzi príjmovou disparitou krajín, disparitou v danej krajine a mierou medzinárodnej migrácie v krajine. Pozorované na vzorke EU 27.