Mandátna zmluva - Gejdošová, Slavomíra
S termínom mandátna zmluva je možné sa stretnúť v obchodnoprávnych vzťahoch, kde na strane jednej stojí zamestnávateľ a na strane druhej samostatne zárobkovo činná osoba. Spoločné znaky mandátnej a pracovnej zmluvy. Rozdielne znaky medzi pracovnou a mandátnou zmluvou. Ukončenie uvedených zmluvných typov výpoveďou. Sociálne poistenie. Zákon o službách zamestnanosti. Vzor mandátnej zmluvy.