Measures ensuring the food quality on retail markets: experimental perspective - Polívka Martin
V dôsledku existujúcich problémov s kvalitou potravín na európskych trhoch, orgány verejnej správy sa snažia zaviesť opatrenia, ktoré by redukovali množstvo neštandardných potravinových produktov ponúkaných spotrebiteľom v maloobchode. Trojaké opatrenia a ich analýza. Ukázalo sa, že iba vysoká frekvencia kontroly kvality môže zlepšiť situáciu pre spotrebiteľov. Tieto opatrenia sú tiež efektívne pri trestaní nečestných obchodníkov.