Profesionálne PR sú efektívne pre každú firmu - Chudinová, Eva
Každá spoločnosť v rámci marketingovej komunikácie potrebuje public relations na budovanie a udržiavanie dobrých vzťahov s verejnosťou, na pritiahnutie pozornosti verejnosti na svoje pôsobenie a produkty, na pozitívne vnímanie subjektu verejnosťou. Na dosahovanie týchto cieľov je nevyhnutné od začiatku až do konca realizovať profesionálne public relations. Dobrou kvalifikáciou na prácu hovorcu je predchádzajúca prax novinára. Úrady, inštitúcie, firmy, ktoré siahajú po novinároch s cieľom pritiahnuť ich do svojej spoločnosti na pozíciu hovorca, robia správne kroky, ktoré vedú k profesionálnemu PR.