How detrending series could influence the length of cycle - Rublíková, Eva
Faktory vplyvu na dĺžku cyklu v ekonómii - dlhodobý trend a stacionárny proces cyklu (časové rady). Autoregresívny model cyklu. Aplikácia štvrťročných sezónne upravených dát HDP na Slovensku logaritmickou lineárnou metódou. Cyklický a rastový komponent analýzy cyklu. Hodrick - Prescott filter.