Bezpečnosť informácií v prostredí cloud computingu - Červenka, Peter, 1976-
Cloudové služby internetu sa pri svojom rozvoji stretávajú s nezanedbateľnou bariérou ich nasadenia, čím je bezpečnosť pohybu užívateľských dát mimo priestor majiteľa dát. Vzhľadom na koncept cloudu, pri ktorom dochádza ku komunikácii a výmeny citlivých dát medzi cloudovým priestorom a infraštruktúrou užívateľa, je bezpečnosť dát veľmi dôležitou otázkou. Príspevok rozoberá spôsoby, ktorými je možné zabezpečiť dáta nachádzajúce sa mimo infraštruktúry ich vlastníka voči neautorizovanému prístupu.