Odporúčania pre analýzu finančných pomerových ukazovateľov - Kravec, Michal, 1986-
Možné nedostatky interpretácie pri nedôslednej analýze finančných pomerových ukazovateľov. Odporúčania pre hlbšiu analýzu príčin nastania hodnôt jednotlivých ukazovateľov v čase a v priestore, v odvetví. Uvedené hodnoty je potrebné porovnať a až následne vykonať závery. Tiež je potrebné aj skontrolovať, či sú použité všetky súčasti menovateľa a čitateľa, resp. či nie je niektorá z nich aplikovaná navyše. Na základe dôslednej analýzy FPU a vzťahov medzi nimi by mali manažéri flexibilne prijať rozhodnutia na zlepšenie situácie v podniku.