Cloud brokers - Červenka, Peter, 1976-
Rozvíjajúci sa trend cloud computing podnecuje k čoraz väčšiemu množstvu poskytovaných cloudových služieb na internete. Vzhľadom na ich množstvo a rôznorodosť, prípadne rôzny stupeň obtiažnosti vzniká medzi poskytovateľom a spotrebiteľom služby priestor pre sprostredkovateľa (cloud brokera), ktorý dokáže plniť úlohu správneho výberu a nastavenia cloudových aplikácii od rôznych poskytovateľov tak, aby čo najlepšie vyhovovali potrebám koncového spotrebiteľa.