Prístupové rozhranie pre cloudové služby - Červenka, Peter, 1976-
Príspevok poskytuje pohľad na rozhranie, prostredníctvom ktorého koncový používateľ využíva služby cloud computing. Pozornosť je venovaná aj novodobému prístupu, v ktorom je možné využívať služby viacerých cloudových poskytovateľov súčasne. Webové prehliadače, webové rozhranie API (Application Programming Interface).