E-commerce vplýva výrazne aj na náklady firiem - Hasan, Jamal
Všeobecný vplyv e-commerce na ekonomiku. Ekonomický vplyv na firmy. Firmy by mali využívať e-commerce vo svojej každodennej činnosti. Najmä v záujme znižovania nákladov. Firmy prevádzkujúce e-commerce by mali dbať predovšetkým na zvyšovanie svojej dôveryhodnosti a to najmä rôznymi garanciami, či už kvality poskytovaných tovarov prípadne služieb, alebo zárukou vrátenia peňazí, výmeny tovaru.