Prebúdzanie z jadrového snenia - Kováč, Ján
Nadšenie postaviť v Jaslovských Bohuniciach novú jadrovú elektráreň vyprchalo. Nový zdroj sa má spustiť, až keď bude treba odstaviť existujúce bloky. Slovensko má aktuálne dve nukleárne elektrárne - v Mochovciach a v Jaslovských Bohuniciach. Spotreba elektriny neustále mierne klesá. Plány Slovenska kontrastujú s politikou jeho najväčšieho obchodného partnera - Nemecka. V Nemecku sú stále populárne obnoviteľné zdroje energie.