Status of women of the EU in selected quality of life indicators with an empahsis on labour market using cluster analysis - Drutarovská, Jana, 1989-
Pozícia žien na pracovnom trhu a stratégie EÚ. Analýza ich postavenia vzhľadom na ukazovatele kvality života a trh práce. Klastrová analýza - charakteristika, postup, aplikácia, dendrogram. Indikátory analýzy kvality života: vzdelanie, počet hodín v práci týždenne, príjem, riziko chudoby, nezamestnanosť a očakávaná dĺžka života.