Konkurencia a vstup na trh: odhaľovanie vysokých bariér vstupu a zmien v konkurencii - Lábaj, Martin, 1982-
Pri hodnotení viacerých praktík z pohľadu politiky hospodárskej súťaže je často dôležité poznať vzťah medzi konkurenciou a vstupom na trh, či bariéry vstupu. V príspevku autor prezentuje jeden z možných empirických prístupov k analýze tohto vzťahu, a to tak z hľadiska ekonomickej teórie, ako aj z empirického pohľadu, a zároveň ako príklad analyzuje trh poskytovania klampiarskych služieb v Slovenskej republike.