Vysokoškolskí študenti na lokálnych trhoch práce. Prípadová štúdia EU v Bratislave a TU v Košiciach - Rehák, Štefan, 1974-
Rastúci počet študentov v SR vyústil do rastu významu študentov v ekonomike miest, v ktorých sú univerzity lokalizované. Tento proces sa v odbornej literatúre označuje ako studentification . Nárast počtu študentov má vplyv najmä na zväčšenie lokálneho trhu práce, rozvoj realitného trhu a rast dopytu po lokálnych službách. Príspevok sa zameriava na preskúmanie postavenie študentov na lokálnom trhu práce. Empirická časť vychádza z prieskumu denných študentov Ekonomickej univerzity v Bratislave a Technickej univerzity v Košiciach, teda v dvoch najväčších študentských mestách v SR. Postavenie študentov na lokálnom trhu práce sa významne odlišuje.