Národná bezpečnosť Ruskej federácie - Borošová, Lucia
Teoretické vymedzenie pojmu bezpečnosť, pričom sa autorka sústredí na definovanie základných bezpečnostných pojmov - hrozba a riziko. Okrem toho je v oblasti pojmového vymedzenia kladený dôraz konkrétne na vnútornú bezpečnosť Ruskej federácie a zároveň jej vnímanie u množstva nielen slovenských, ale predovšetkým ruských teoretikov medzinárodných vzťahov. Vzhľadom k tomu, že národná bezpečnosť je úzko prepojená s národným záujmom, ako i funkciami štátu a bezpečnostnými sektormi, v príspevku je venovaná pozornosť aj týmto oblastiam.