Vybrané aspekty adaptácie a manažmentu prírodných zdrojov v 21. storočí - Černota, Mikuláš, 1979-
Štúdia poskytuje analýzu hlavných doterajších dokumentov, ktoré opisujú vplyv a dôsledky klimatických zmien na európsky región so zreteľom na kľúčové prírodné zdroje a následne naznačujú posun v zmýšľaní a tvorbe politík pre prispôsobenie sa trendu zvyšujúcich sa teplôt, zvýšenej intenzite zrážok a ďalších vplyvov na spoločnosť. Analyzuje ďalší postup s ohľadom na finančnú koordináciu, strategické plánovanie a tiež úlohu EÚ v globálnom postupe pri presadzovaní nízkouhlíkových technológií a ochrany prírodných zdrojov.