Kritický pohled na bezpečnostní diskurs migrace - Kostlán, David
Politologická analýza migrácie a migračných politík. Hlavné piliere politických teórií migrácie a migračných politík, z ktorých dominantnú úlohu zohráva koncept sekuritizácie migrácie.