Analýza vybraných ekonomických faktorov súčasnej krízy na Ukrajine - Raneta, Leonid, 1982-
Príspevok analyzuje ekonomickú situáciu na Ukrajine s cieľom identifikácie ekonomických faktorov, ktoré mohli vyvolať sociálnu nespokojnosť obyvateľstva. Táto situácia viedla k dramatickým politickým zmenám v roku 2014. Analyzuje sa vývoj objemu výroby v rôznych odvetviach ekonomiky, a taktiež disparity existujúce v ukrajinskej spoločnosti, ktoré mohli naštartovať sociálny protest.