Osamelý prezident - Pressburg, Adrian Peter
Prehra amerických demokratov v kongresových voľbách a oslabenie postavenia prezidenta Baracka Obamu. Posun v rozložení mocenských pomerov v prospech republikánov. Dvojkoľajná politika USA, Ruska a Číny. Kritika vlády demokratov za zlyhanie pri regulovaní prisťahovalectva. Razantnejšie vystupovanie USA vo svete.