Námořní pojištění: neexistence společné legislativy je problém - Dobiáš, Petr
Medzinárodný poistný trh a nejednotná právna úprava v oblasti námorného poistenia. Združenia a zmluvy najvýznamnejších poisťovní, ktoré vytvárajú všeobecné podmienky v oblasti námorného poistenia.