Podpora finančnej gramotnosti na Slovensku - Guláš, Radoslav
V Slovenskej republike je problematika finančného vzdelávania na stredných školách realizovaná ako príprava na budúce povolanie, a to pre oblasť bankovníctva, finančníctva a poisťovníctva, prostredníctvom rôznych študijných odborov. Vzhľadom na prudký vývoj ekonomických informácií, ktoré sú v tejto oblasti, Ministerstvo školstva SR veľmi pružne reagovalo na aktivity a iniciatívy rôznych podnikateľských, finančných a mimovládnych organizácií, ktoré formou úspešných projektov v ekonomickej a finančnej oblasti vzdelávania pomáhajú obohatiť proces vzdelávania žiakov stredných a základných škôl. Takto vznikla a aj naďalej sa uplatňuje medzi žiakmi a učiteľmi ďalšia forma inovácie obsahu vzdelávania.