Úverové riziko a Bazilejské dohody o kapitáli - Haliaková, Lucia
Úlohu riešiť štandardizáciu bankového podnikania na seba prebral výbor guvernérov národných regulátorov pri Medzinárodnej banke pre zúčtovanie (BIS) v Bazileji. Výsledkom rokovaní a rozsiahlych ekonomických výskumov sa stali dohody o spoločnom postupe pri riadení bezpečnosti bánk, ktoré dnes nazývame dohodami Basel I, II a III. Charakteristika Basel I, II a III a ich dopad na bankové podnikanie.