Malé státy v Evropské unii – taktiky prosazování národních priorit v Radě EU - Zemanová, Štěpánka
Špecifiká postavenia malých štátov v Rade Európy a charaker obmedzení, ktoré z nich vyplývajú. Hlasovanie a kapacitné obmedzenia. Postupy, ktoré slúžia k zmierňovaniu hlasovacích limitov v Rade EÚ už v samotnom priebehu rozhodovacieho procesu a zakladajú sa na presvedčovaní. Taktiky prekonávajúce hlasovacie limity spočívajúce vo vyjednávaní.