Prierezové kompetencie a "Soft Skills" ako dôležité faktory vplyvu na zamestnanosť absolventov škôl - Kolláriková, Tímea
Zadefinovanie kľúčových faktorov zamestnateľnosti, ktoré je možné výrazne zlepšovať a meniť v súvislosti s požiadavkami globálneho trhu práce. Výzvy, ktoré už nie je možné ponechávať na samotných študentov a absolventov škôl je potrebné riešiť systémovými opatreniami za spolupráce zamestnávateľov, občianskych a miestnych organizácií, vzdelávacieho systému a sociálnych partnerov.