Evropský podnikatel v současných spotřebitelských úpravách - Sábada, Felix
Prevzatie zásady úplnej harmonizácie v Smernici 2011/83 o právach spotrebiteľov je ďaľším krokom pri zjednocovaní európskych právnych úprav ochrany spotrebiteľa. Celkovým cieľom je vytvoriť skutočný vnútorný trh a zlepšiť jeho fungovanie tým, že sa podnikateľom zjednoduší rozširovanie medzinárodného obchodu a spotrebiteľom medzinárodné nakupovanie.