Profil žiakov obchodných akadémií z aspektu ich vzťahu ku škole, vzdelaniu a súvisiacim pojmom - Chmelárová, Zuzana, 1967-
Výsledky prieskumu zameraného na vzťah, resp. postoj žiakov obchodných akadémií ku škole, vzdelaniu a súvisiacim pojmom. Žiaci majú negatívny vzťah ku škole, učiteľom a práci. Pozitívny vzťah majú k vedomostiam a vzdelaniu, podnikaniu, kariére, peniazom, úsporám, spolužiakom a budúcnosti. K odborným ekonomickým predmetom majú chlapci ambivalentný a dievčatá negatívny postoj.