Vzdelanie ako dôležitý faktor postavenia mladých ľudí na trhu práce - Kolláriková, Tímea
Postavenie mladých ľudí na trhu práce v SR a význam formálneho i neformálneho vzdelávania pri uplatňovaní mladých ľudí na trhu práce. Možné riešenia, ktoré vychádzajú z politiky zamestnanosti Európskej únie a taktiež SR. Prehľad teoretických a empirických prístupov vzťahu vzdelania a zamestnanosti, resp. nezamestnanosti. Vývoj situácie mladých ľudí na slovenskom trhu práce. Význam vzdelávania pri uplatňovaní mladých ľudí na trhu práce. Súčasné výzvy vo vzdelávaní mladých ľudí.