Vzrastá počet slovenských firiem, ktoré zdaňujú v daňových rajoch - Jánošová, Veronika, 1953-
Charakteristika pojmu daňový raj, ako územia, ktoré umožňuje daňovému subjektu výhodne umiestniť finančný kapitál. Základné metódy postihu využívania daňových rajov a agresívneho daňového plánovania rezidentmi vyspelých krajín.