Západ tlačí na Rusko aj vo východnej Ázii a Tichomorí - Pressburg, Adrian Peter
Podpora Ruska zo strany Číny na piatich vrcholných podujatiach ako aj počas bilaterálnych čínsko-amerických rozhovorov v Pekingu. Osemdňové turné amerického prezidenta B. Obamu po východnej Ázii a Tichomorí. Summit APEC-u v Pekingu. Plány na ruskom Ďalekom východe. Ohnisko globálneho integračného diania. Nárast napätia.