Sovereign Credit Rating in Ordered Response Model Framework - Case of Visegrad for Countries - Alexy, Martin, 1976-
Dáta z rokov 1993-2012 pre krajiny V4 od ratingových agentúr Moody's, S&P, Fitch a R&I. Analýza hodnoty úverového ratingu a jeho determinantov. Inflácia, nezamestnanosť, pomer import/export, otvorenosť ekonomiky, efektívny rast menového kurzu, hrubý verejný dlh a členstvo v EÚ alebo eurozóne - identifikované ako najvplyvnejšie veličiny. Indexy Svetovej banky. Ordered probit model s použitím fixovaných efektov.