Faktory pracovných a podnikateľských príjmov v krajinách EÚ - Želinský, Tomáš
Potenciálne faktory výšky pracovného (podnikateľského) príjmu v krajinách Európskej únie. Analýza je založená na modeli kvantilovej regresie s použitím mikroúdajov zisťovania EU SILC 2012. Podľa výsledkov majú všetky uvažované faktory (pohlavie, roky praxe, stupeň urbanizácie, vzdelanie a postavenie v zamestnaní) štatisticky významný vplyv na výšku príjmu.