Špecifiká dlhodobého majetku obce vyplývajúce z postupov účtovania - Šabíková, Ingrid
Podľa opatrenia Ministerstva financií Slovenskej republiky z 8. augusta 2007 č. MF/16786/2007-31, ktorým sa ustanovujú podrobnosti o postupoch účtovania a rámcovej účtovej osnove pre rozpočtové organizácie, príspevkové organizácie, štátne fondy a obce v znení neskorších predpisov , sa medzi dlhodobý majetok zaraďuje dlhodobý nehmotný majetok, dlhodobý hmotný majetok, dlhodobý finančný majetok a technické zhodnotenie. Technické zhodnotenie definuje § 29 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.